Søs Egelind og Naser Khader gæster Kirkens Forum i efteråret

Fagmessen for kirken den 23. september 2021 samler kirkeansatte, præster, menighedsråd, provstier og leverandører til en inspirerende dag i kirkens tegn. I år kommer både Søs Egelind og Naser Khader på besøg for at holde foredrag på messens store scene. 


Dansen med corona kræver fortsat meget varsomme trin, men om seks måneder er situationen forhåbentlig anderledes positiv med fuldt udrullede vaccinationer. Derfor starter MESSE C Fredericia nu standsalget til den femte udgave af fagmessen Kirkens Forum, som afholdes den 23. september 2021.

På fagmessen mødes leverandører, der tilbyder produkter og services til kirkerne, med kirkens fagfolk, menighedsråd og beslutningstagere. Dagen krydres også med et interessant fagligt program med debatter, produktpræsentationer, DM i grandækning og workshops, og lige som tidligere bydes de besøgende også på et stærkt sceneprogram.

Søs Egelind ser på den kirkelige handling

I Fredericia kan gæsterne blandt andet opleve den folkekære skuespiller og komiker Søs Egelind, som præsenterer sit nye foredrag ”LITURGI – en troende hednings bekendelser”.

Søs Egelind giver sit både tænksomme, inspirerende og meget underholdende bud på en fornyelse af den kirkelige handling. Hun spørger blandt andet, om teatret og kirken har noget til fælles? Har præsten og skuespilleren? Mangler der ”Kunder i butikken”, og er den danske folkekirke i krise? Det hele fortælles med Søs’ velkendte humor og passionerede energi, og der er plads til en god debat bagefter.

Med Naser Khader i Jesus’ og Paulus’ fodspor

På Kirkens Forums scene kan man også opleve politiker, debattør og forfatter Naser Khader og hans foredrag ”Sådan blev vi kristne – en rejse i Jesus’ og Paulus’ fodspor”.

Naser Khader kom som 11-årig til Danmark fra Syrien, og nærmest fra første dag blev han fascineret af danskernes forhold til kristendommen.

I foredraget tages tilhørerne med tilbage til Israel og Palæstina for 2000 år siden, og vi hører historien om jøden Saulus, der i årene efter Jesus’ død forfølger de nye kristne. Men efter at have set Jesus i et drømmesyn bliver han omvendt, tager navnet Paulus og vier sit liv til at udbrede det kristne budskab. Paulus har, argumenterer Naser Khader, haft stor indflydelse på kristendommen, som den ser ud i dag.

Den seneste udgave af Kirkens Forum i september 2019 blev besøgt at flere end 1000 faggæster – en fremgang på knap en tredjedel – og MESSE C ser frem til at fortsætte succesen den 23. september 2021.