Seneste nyt

På denne side kan du følge med i seneste nyt om Kirkens Forum. Der vil løbende blive lavet pressemeddelelser, nyhedsbreve m.v. som fortæller om nye spændende tiltag samt udstillere på messen. Du kan ydermere tilmelde dig Kirkens Forums nyhedsbrev til højre på siden.


I de seneste år har politiet oplevet en stigning i antallet af indbrud målrettet kirkerne. Der er også meget at komme efter for tyvene. Kirkerne opbevarer dels store værdier i kulturhistorisk inventar, men der har også været eksempler på, at det er designermøbler, bankkort, små grave- og entreprenørmaskiner, der er blevet stjålet. Udviklingen skal bremses, og løsningen ligger lige for; Kirkerne skal sikres bedre, så det besværliggør tyvenes arbejde og kirkerne fremadrettet går fri. Netop dette vil Vicepolitiinspektør Christian Østergård fra Syd og Sønderjyllands politi adresserer i et oplæg på Kirkens forum.

”Når vi efter indbrud er ude og se på forholdene omkring sikring, kan vi se, at der mange steder er plads til forbedring”, siger Christian Østergård.

Christian Østergård forklarer desuden, at en bedre sikring af kirkerne ikke behøver at ødelægge budgettet. Præcist hvordan, kan du hører meget mere om, når Christian indtager den store scene kl. 15.00 på Kirkens Forum.

For nylig kunne Erik Bjerager fejre 25-årsjubilæum som chefredaktør for Kristeligt Dagblad. Fra redaktørstolen har han fulgt udviklingen i dansk kirkeliv tæt, både som iagttager og kommentator. På Kirkens Forum fortæller Erik Bjerager, i foredraget Kirken set fra Kristeligt Dagblad gennem 25 år, om nogle af de afgørende øjeblikke og debatter, der har ændret kirkelivet i Danmark, mens han har været chefredaktør. Hør blandt andet om lysglobeforargelse, grosbøllballade og homovielser, når Kirke.dk’s redaktør Kåre Gade interviewer Erik Bjerager – og stil selv spørgsmål til chefredaktøren.

 

 

Blandt de mange aktiviteter på 2019-udgaven bliver en stor workshop i blomsterbinding, som Jordbrugets UddannelsesCenter står for. Underviser Karin Bøgh Andersen, som er en af landets førende blomsterkunstnere, leder workshoppen og præsenterer mange spændende materialer og teknikker på Kirkens Forum i hal E. .

I år skal vi arbejde med udsmykning af kirkebænkene. Mulighederne er uendelige. Det handler bare om at få inspiration til at komme i gang med den grønne fornyelse af jeres kirkerum.

På workshoppen deler Karin ud af både teknikker, idéer og tips, så du ikke blot får inspiration med hjem, men også nye evner indenfor blomsterbindingens håndværk.

Du får mulighed for at deltage i workshoppen tre gange i løbet af dagen. Du vælger selv om du vil deltage på en eller flere af Karins sessions kl. 9.30, 11.30 og 13.30.

Deltagelse koster 75 kr og betales på workshoppen med enten kontanter eller Mobilpay. Deltagerne får deres egen blomsterkreation med hjem. Ingen tilmelding krævet.

Alle deltagerne får – ud over ny inspiration – deres egen blomsterkreation med hjem.

Ingen tilmelding nødvendig.

Vi glæder os til at se de grønne fingre få frit spil.

Find inspiration til udsmykning af kirkens rum i kunsthåndværkerområdet på Kirkens Forum. I området kan du som besøgende gå rundt mellem de inspirerende udsmykningsgenstande til kirkerummet, til sognegården mv.

Vi viser træskærerarbejde skabt af drivtømmer, de smukkeste kors i levende materialer, der er skåle og figurer drejet på finurlig vis, eller måske en stor glasmosaik til væggen. Der vil være produkter på området, som er i det højere prisleje - for eksempel når vi taler om kirkesølv og store glasmosaikker - dog vil størstedelen af produkterne være i et prisleje, der kan friste alle besøgende på messen.


Igen i år vil der blive dystet i DM i grandækning under Kirkens Forum torsdag den 26. september mellem kl. 9.00 og 13.00.

Der er mulighed for at deltage i to kategorier – traditionel grandækning og nytænkende og kreativ grandækning. Læs mere og tilmeld dig her.